RSS 2.0

Happy Samhain/Halloween!

2012-10-31 @ 20:18:00
 

SAMHAIN

För länge sedan var Storbritannien och norra Frankrike bebott av kelterna, ett pastoralt folk som levde i nära samklang med naturen och årstidernas växlingar.Den första november varje år firade de sin nyårsafton, vilket markerade övergången från solens tid till mörkrets och kylans tid. Detta firande tog sig uttryck i en tre dagar lång eld-festival, som gick under namnet Samhain (så-ein), under vilken alla eldar utsläcktes för att ersättas av ny magisk eld ifrån druiderna. Under denna övergång från det gamla till det nya året trodde man att avståndet var som minst mellan vår värld och de dödas och detta var det bästa tillfället att kommunicera med avlidna närstående. Man trodde att de ondskefulla döda under dessa dagar antog skepnaden av djur, där de allra värsta blev katter (!). Människor firade med dans, musik och parader utklädda i djurhudar av olika slag. För att avlidna släktingar skulle hitta hem till sin familj, och för att hålla objudna andra borta, gröpte man ut ansikten ur rovor och lyste upp den ifrån insidan med glödande kol. Man roade sig även med att i förklädnad knacka dörr och utsätta folk för practical jokes om de inte hade något gott att bjuda på.

Romarna
Runt år 100 före Kristus invaderade romarna Storbritannien och de hade då med sig många seder och festligheter i bagaget. En av dem var Pomona, vilken fått sitt namn efter deras frukt- och trädgårdsgudinna och som firades runt den första november. Efter ett par hundra år av romersk styre började denna festlighet smälta samman med Samhain.

Kristendomen
Den sista ingrediensen i vår moderna Halloween kommer så ifrån kristendomen. År 835 efter Kristus instiftade den Romersk Katolska Kyrkan den första november som helgdag för att ära alla helgon. Denna dag kallades All Helgona Dag (All Hallows, Hallowmas). Åratal senare gjorde kyrkan även den andra november till helgdag och kallade den för Alla Själars Dag, för att hedra de döda. Dessa två dagar firades med stora eldar, parader och människor som klätt ut sig till helgon, änglar och demoner.

Syntes och utveckling
Emellertid glömde inte människor sina gamla seder helt och fullt bara för att kyrkan introducerade en del nya koncept. Istället skedde ytterligare en sammansmältning och den 31 oktober blev så småningom känt som Halloween. När potatisskördarna började slå fel hemma i Storbritannien emigrerade många människor till USA och tog med sig sina seder. Här bytte man emellertid snabbt ut rovorna mot de inhemska pumporna, vilka visade sig vara betydligt enklare att karva ut ansikten på. Det skulle dock dröja ända fram till 1800-talet innan denna högtid fick riktigt fäste i detta nya land. Under inflytandet av vår moderna anglofila kommersialism har så slutligen fenomenet letat sig fram till vårt avlånga land.

 

 


Homeopat besök och sittning med medium

2012-10-26 @ 01:33:00
Ja, det har ju hänt lite saker förra veckan som jag inte har skrivit om ännu så tänkte passa på att göra det nu.
Förra Torsdagen så besökte jag för första gången en homeopat och gjorde en så kallad irisdiagnostik, (eftersom jag inte får nån direkt behövlig hjälp från sjukvården för mina symptom så tänkte jag prova denna väg) det var väldigt spännande och intressant.
Helt otrolig bra var dom, och jag kände mig både sedd och blev tagen på allvar.
Han såg bl.a att jag har problem med matsmältnigen (bukspottkörteln jobbar inte som den ska) sen även att mina binjurara är körda i botten och jag är uppe i stress och "går i gång på minsta lilla" (vilket stämmer på pricken).
Jag har även muskelknölar i ryggen som ömmar och gör att jag får ont, är sne i ryggen och har fel hållning vilket bl.a ska behandlas med massage.
Jag fick även tre olika homeopat preparat (binjuresuport) och nån slags enzymkapsel som ska hjälpa bukspottkörteln med matsmältningen.
Dessa skall jag äta i en månad och sen blir det återbesök för att följa upp hur det har gått.
Detta känns väldigt bra och jag är väldigt posetiv till det.
Jag tro att det har börjat nån slags utrensnig nu eller satt i gång en prosess för jag har dels var väldigt dålig i magen, sen så har jag haft massa ont i mina urinvägsproblem igen som jag inte kännt av så mycket annars sen jag började dricka aloevera juice.
Jag läste här om dagen att man kan bli sämre/dålig ett tag i början när man börjar med sånt här men att det är bara bra för då har prossesen satt igång så att säga.
Homeopati går lite ut på att man botar ont med ont och att man behandlar orsaken till symptomen/sjukdomen ist för att bara rikta in sig på att dämpa symptomen.
det är bra :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja, och så till Lördagens äventyr då.
Det var ju som sagt då medieumet kom hem till mamma.
Det var så otroligt intressant och hon berättade så mycket som stämde, fick lite vägledning och vet ni vad!
Min farfar kom till mig!
Jag är så glad för det, för jag har verkligen känt av hans närvaro hos mig och jag har tänkt och saknat honom så otroligt mycket den senaste tiden.
Hon sa saker om honom som hon omöjligt kunnat vetat om.
Jag fick en del budskap från honom (farfar alltså) som jag behåller för mig själv och det var otroligt givande.
Så den dagen var otroligt intensiv och lärorik och jag tar med mig den i min sinne.
 
Detta är någonting jag skulle vilja prova igen absolut!

Inspirerad av Susan Seddon Boulet

2012-10-22 @ 16:53:00
Åh, jag fick hem två nya orakelkortlekar här om dagen.

Goddesses Knowledge Cards

Blev helt förälskad i bilderna på korten som är målade av en kvinna som heter
Susan Seddon Boulet...
Hon målar bilder med sådan teknik som jag använder som inspiration när jag själv målar...
Nämligen att det är flera bilder i en, eller hur man ska kunna förklara, det är så många detaljer som framträder ur bilderna ju mer man kollar på dem och mycket nyanser, bilder som framträder ur själva bakgrundsfärgen typ...
Riktigt kul när man hittar förebilder som man bara känner för på en gång.
 
   
(Bilderna är klickbara)

Kommande Lördag

2012-10-16 @ 16:26:27
På Lördag så kommer det ett medium hem till mamma som är väldigt skicklig och jag och några andra ska få en personlig sittning med henne.
Spännande och lite nervöst =)
Så nu väntar jag med spänning på det.

Haren gav mig svar och bekräftelse.

2012-10-10 @ 01:18:00
Tänkte berätta en grej som jag har glömt att skriva om här, som hände för nån månad sen då jag hade  det extra kämpigt med min värk och mående...
 
Det började med att jag såg Harar överallt och mest hela tiden.
Började då fundera på om "den" ville säga mig någonting...
Så på kvällen tog jag min "Animal Message Orakelkortlek" och blandade korten väl samtidigt som jag ställde frågan högt inom mig om Haren ville säga mig någonting och isåfall vad?...
Gissa vilket kort jag drog!?
Jo, Haren!
Fatta vad chockad jag blev, men glad att jag fick ett så klockrent svar och bekräftelse på händelserna.

Så här stod det på kortet :
"Hare travels lightly, unfettered and counsels that you too, jettison worries that tether you to the present and tie you to the past, cleansing and lightening your mind through meditation or by sharing your fears with other.
unburdened you may then react quickly as the future speedily unfolds, avoiding disaster and seizing opportunity.
hare knows how fraglie is the heart."

Översättning:
"Haren reser lätt, ohämmad och råder dig att också dumpa din oro som begränsar dig till nuet och binder dig till det förflutna, rena och upplys ditt sinne genom meditation eller genom att dela din rädsla med andra.
Lättad kan du sedan reagera snabbt allt eftesom framtiden utvecklar sig, undvika katastrofer och se möjligheter.
Haren vet hur känsligt hjärtat är"

Detta kunde inte stämma in bättre på min nuvarande situation..
Häftigt, hur man kan få svar så tydligt =)
Tack för det haren ;)
 

witches...

2012-10-07 @ 17:53:28

Chakra-Armband

2012-10-03 @ 18:39:42
Fick hem mitt Chakra-Armband i dag som jag beställt från nätbutiken Amuletten.se, var lite rea där så jag passade på.
Armbandet inehåller kristaller (Granat, Karneol, Citrin, Peridot, Akvamarin, Iolit och Ametist)
som representerar och stimulerar de olika charkorna i kroppen.
 
 
I Like it =)