RSS 2.0

Konstiga drömmar...

2013-01-15 @ 16:06:53
Jag har ungefär den senaste månaden, kanske lite längre nästan bara drömt ångest/mardrömmar och vaknat med panikkänslor, men inatt drömde jag någonting annorlund fast väldigt konstigt.
Jag drömde nämligen att jag och N väntade barn och att jag födde, men barnet jag födde var jag själv som liten bebis...
Jag har ju mina egna tolknigar och funderingar på vad det kan betyda och vad denna dröm symboliserar.
Men jag kollade ändå runt lite på nätet och kollade vad det stod om just att föda barn och om bebisar.
Och detta hittade jag:
 
Födelse: När en kvinna drömmer att hon föder barn utan att hon dessförinnan har varit havande betyder det att hon kommer att lyckas med det hon gett sig in i.
Att drömma om sin egen födelse är ett gott omen för den fattige, men för den rike innebär det att han inte ska bli herre i sitt eget hus och att andra kommer att styra honom mot hans vilja.
 
Barnet i drömmen representerar en del av drömmaren själv.
Det kan också vara en symbol för det Heliga barnet, tex Siddharta/Buddha eller Jesus Kristus. Ett heligt barn i en dröm kan vara en form av en hjälte-arketyp eller en Kristus-arketyp, som vill vägleda oss och guida oss.
En baby i en dröm kan också symbolisera våra egna känslor och behov.
Det lilla barnet i drömmen kan spegla vårat behov av att ge och få villkorslös, oskyldig kärlek till exempel. Barnet kan symbolisera en ny start eller fas i livet.
Om en person drömmer om sig och sin partner och ett gemensamt barn, kan barnet i drömmen vara en metafor över relationen.
Samma gäller drömmar om par med barn, då är det drömmarens uppfattning om parets relation, färgat av drömmarens egna känslor och tankar.
Barnet kan symbolisera kreativitet, ideér, nya tankar med mera. Att drömma att man föder barn kan stå för nya sidor som håller på att utvecklas hos drömmaren.
 
Intressant det här med drömmar...